De start van 2023 brengt iets moois naar Amersfoort. Van akker tot bakker, van bloem tot brood. Vanaf nu bakken wij met PUUR LOKAAL; bloem en meel van 100% Nederlandse bodem!
Puur Lokaal BLOEM EN MEEL is in Nederland ontstaan vanuit de ambitie om met kennis, vakmanschap en gedrevenheid te streven naar producten met zoveel mogelijk kracht uit de natuur.
Puur Lokaal BLOEM EN MEEL heeft een transparante herkomst, van akker tot bakker. De tarwe komt van Nederlandse boeren, wat na de oogst wordt opgeslagen bij een Nederlandse collecteur, en vervolgens vakkundig wordt gemalen in Leeuwarden bij Royal Koopmans. Hierdoor is Puur Lokaal BLOEM EN MEEL 100% Hollands, van akker tot bakker. De tarwe heeft goede bakeigenschappen zodat onze bakkers er een lekker mals brood met krokante korst van kunnen maken. Een kwalitatief hoogwaardig product, en smaakvol zoals u van ons bent gewend!
Puur lokaal BLOEM en MEEL: (H)eerlijk van dichtbij
Doordat Puur Lokaal BLOEM EN MEEL 100% Nederlands is, wordt de route van akker tot bakker zo kort mogelijk gehouden. De tarwe wordt per schip naar Leeuwarden verscheept voor vermaling, voor een reductie van de ‘foodmiles’ Dit is de afstand die voedsel aflegt totdat het de consument bereikt. Minder foodmiles heeft een positieve impact op het milieu en de ecologische voetafdruk van voeding.
Puur lokaal BLOEM EN MEEL is in Nederland ontstaan vanuit de ambitie om met kennis, vakmanschap en gedrevenheid te streven naar producten met zoveel mogelijk kracht uit de natuur.